Dostupni linkovi

Norveška: Putnicima plaćeno da učestvuju u spotuLjudima koji su učestovali u spotu norveškog premijera Jensa Stoltenberga, u kome se pretvarao da je taksi vozač, plaćeno je da učestvuju, objavio je norveški tabloid "Verdens gang".

Laburistička partija potvrdila je da je u ovom spotu petoro od 14 putnika taksija dobilo novac u iznosu od 60 evra da učestvuju u snimanju.

Stoltenberg je rekao da je želeo da čuje istinsko mišljenje glasača pre izbora narednog meseca.

Prema rezultatima anketa javnog mnjenja, njegova stranka, koja je na vlasti od 2005, zaostaje za Konzervativnom strankom.

Spot, koji je snimljen u saradnji sa reklamnom kompanijom u junu, biće prikazivan tokom predizborne kampanje, ali već je postavljen na "Fejsbuk" stranici Stoltenberga.

"Reč je o pet običnih ljudi od kojih je zatraženo da učestvuju u spotu Laburističke stranke i koji nisu ništa znali osim da će se voziti taksijem", rekla je portparol stranke Pia Gulbrandsen.

Ona je dodala da je njihova spontanost bila istinska kada su shvatili da je njihov vozač premijer. Niko od putnika nije morao da plati vožnju.

Stoltenberga su u jednom trenutku kritikovali zbog vožnje jer je u jednom momentu jako zatresao vozilo, pritisnuvši greškom kočnicu u automobilu sa automatskim mjenjačem, misleći da je kvačilo.

Premijer je u svoju odbranu rekao da nije vozio osam godina.
XS
SM
MD
LG