Dostupni linkovi

Vinfri: Žao mi je zbog buke oko incidenta u Švajcarskoj



Američka televizijska voditeljka Opra Vinfri izjavila je danas da joj je žao zbog medijske buke koja se digla pošto je ispričala da je bila žrtva rasizma u jednom luksuznom butiku u Švajcarskoj.

"Mislim da je incident u Švajcarskoj bio samo to - incident u Švajcarskoj. Žao mi je što je to toliko naduvano. Namerno nisam pominjala ime radnje, a žao mi je i što sam rekla da se to dogodilo u Švajcarskoj", rekla je Vinfri novinarima na premijeri filma Lija
Danijelsa "Batler".

"Govorila sam o tome kao o primeru nerazumevanja nekih ljudi da je moguće da se nalazite na tom mestu", kazala je ona.

U nedavno objavljenom intervjuu za Entertejment tunajt (Entertainment Tonight), Vinfri je ispričala kako je prodavačica u jednom luksuznom butiku u Cirihu odbila da joj pokaže torbu koja je koštala 38.000 dolara, objašnjavajući joj da je to za nju preskupo.

Vinfri je, prema časopisu Forbs, prošle godine zaradila 77 miliona dolara.

"Nisam imala na sebi ništa što je govorilo 'ja imam novca': nisam nosila dijamantske minđuše, nisam nosila Lobutin cipele... Trebalo bi da svako može da uđe u radnju obučen kako god želi i da kaže 'Voleo bih da pogledam ovo'. To se ovde nije dogodilo", rekla je američka voditeljka.

Iako su se švajcarski turistički zvaničnici, kao i vlasnica švajcarskog butika izvinili zbog prošlonedeljnog incidenta, Vinfri je insistirala da za to nema potrebe.

"Ovo nije optužba na račun te zemlje, čak ni te radnje. Jedna osoba nije htela da mi pruži mogućnost da pogledam tašnu. Dakle, nisu potrebna izvinjenja države Švajcarske. Ako neko pogreši u našoj zemlji, da li se mi izvinjavamo u ime cele zemlje - ne!", rekla je voditeljka.
XS
SM
MD
LG