Dostupni linkovi

Nezadovoljni radnici KAP-a natavili blokadu


Kombinat aluminijuma Podgorica
Kombinat aluminijuma Podgorica

Nekoliko stotina radnika Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) u stečaju, među kojima je najviše onih koji od juče formalno ne rade jer su dobili rešenja o preostanku radnog odnosa zbog sticanja uslova za prevremenu penziju, blokirali su opet jutros glavnu kapiju ove kompanije.

Nezadovoljni radnici nalaze se sa unutrašnje strane glavnog ulaza u KAP i nedozvoljavaju kamionima natovarenim metalom da izađu iz kruga Fabrike.

"Istrajaćemo u našim zahtevima", poručio je član Sindikata KAP-a Radovan Tošković, koji je još prošle sedmice sa grupom radnika otkazao poslušnost predsedniku te radničke organizacije Sandri Obradović.

Bivši radnici KAP-a traže od Vlade Crne Gore i menadžmenta da za njih 166, koji su stekli pravo na prevremenu penziju, budu isplaćene otpremnine i novac koji su godinama izdvajali u Stambeni Fond KAP-a.

Iz menadžmenta i stečajne uprave su im nekoliko puta jasno stavili do znanja da traže nemoguće, budući da u stečajnom postupku, koji je pod nadzorom Privrednog suda, ne postoji ni teoretska mogućnost da im se isplati novac koji traže.
XS
SM
MD
LG