Dostupni linkovi

Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji od 13. do 17. avgusta


Ovogodišnji 37.Festival filmskog scenarija biće održan u Vrnjačkoj Banji od 13. do 17.avgusta uz učešće deset filmova u takmičarskom programu.

Festival će svečano otvoriti ministar kulture Bratislav Petković u utorak uveče na Letnjoj pozornici "Danilo Bata Stojković", najavio je organizator manifestacije - Kulturni centar Vrnjačke Banje.

Pre svečanog otvaranja, u Narodnoj biblioteci "Dr Dušan Radić" održaće se promocija knjige "Rodoljupci i rodomrsci", prof. dr Zorana Avramovića, o kojoj će govoriti direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Dragoljub Kojčić i direktor "Službenog glasnika" Radoš Ljušić.

Deset filmova u takmičarskom programu, od kojih su šest debitantska ostvarenja, ocenjivaće žiri u sastavu: Želimir Žilnik, Borislav Anđelić i Milan Jelić.

Prve festivalske večeri u takmičarskom programu biće prikazani filmovi "Odumiranje" scenariste Dušana Spasojevića u režiji Miloša Pušića i "Fasifikator" prema scenariju Tihomira Stanića i Gorana Markovića koji je i režirao film.

Na 37.Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji u takmicacrskom programu učestvovaće i film "Mamaroš" scenariste i reditelja Momčila Mrdakovića, omnibus film studenata režije Fakulteta dramskih umetnosti "Gde je Nađa" po scenariju Koste Peševskog.

U takmičarskom programu je film "Vir" scenariste i reditelja Bojana Vuka Kosovčevića, "Skidanje" po scenariju Nede Radulović, Biljane Maksić i Koste Đorđevića koji je i režirao film, "Krugovi" u režiji Srdana Golubovića po scenariju Srđana i Meline Pote Koljević.

Za nagradu najbolji filmski scenario takmičiće se i film "Artiljero" reditelja i scenariste Srđana Anđelića, "Kad svane dan" po scenariju Filipa Davida i Gorana Paskaljevića koji je i režirao film, "Ljuljaška" po scenariu Ane Ivanović i Tamare Drakulić koja i reditelj filma.

U glavni program uvršćeni su i filmovi "Kad ljubav dolazi" reditelja i scenariste Hadži Aleksandra Đurovića i "Država" po scenariju Saše Radojević u režiji Jelene Marković.
XS
SM
MD
LG