Dostupni linkovi

Hrvatska: Prosvjedi seljaka trajaće barem do ponedjeljka


Znamo da blokade prometnica nisu legitimne, ali na to su seljake primorali potezi ministra Jakovine, izjavio je danas, četvrtoga dana seljačkih prosvjeda predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo, ponovivši da će seljaci u blokadama ustrajati do ispunjenja zahtjeva.

U izjavi Hini Laslo je ponovio kako će blokada prometnica potrajati barem do ponedjeljka, odnosno do novoga sastanka s hrvatskim ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, iako, drži, da od toga sastanka ne treba previše očekivati.

Kazao je i kako su otvoreni i novi prosvjedni punktovi - kod Trpinje, u Vukovarsko-srijemskoj županiji te na valpovačkom području.

Upitan kako komentira sinoćnju izjavu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine kako blokade prometnica, pritisci i ucjene nisu legitimni, Laslo je odgovorio kako seljaci znaju da blokade nisu legitimne, ali da su ih na to primorali potezi ministra Jakovine i Ministarstva poljoprivrede. Zbog njihovih je poteza, istaknuo je, došlo do znatnog pada cijena poljoprivrednih proizvoda.

Hrvatski su seljaci započeli prosvjede 7. kolovoza, u nekoliko kontinentalnih županija, tražeći ostavku ministra Jakovine, sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem te isplatu preostalog dijela poticaja i bolju otkupnu cijenu pšenice.
XS
SM
MD
LG