Dostupni linkovi

Rusija traži da se ne politizuju OI u Sočiju zbog homoseksualacaRusija je danas, povodom kritika koje su joj upućene zbog zakona o homoseksualcima, saopštila da su kontraproduktivni pokušaji politizacije zimskih Olimpijskih igara u Sočiju.

Nemačka ministarka pravde Sabine Lojthojser-Šnarenberger juče je zatražila bojkot Igara u Sočiju 2014. u znak protesta zbog nedavno usvojenog zakona u Rusiji kojim se zabranjuje takozvana gej propaganda među decom.

Komesar ruskog ministarstva spoljnih poslova za ljudska prava, demokratiju i vladavinu zakona Konstantin Dolgov je rekao da su "svi pokušaji politizacije Olimpijskih igara apsolutno kontraproduktivni i da protivreče samom duhu tog događaja".

"Svi gosti i učesnici Olimpijskih igara su dobrodošli. Ali, istovremno, oni će strogo slediti ruski zakon i poštovati običaje i tradiciju naše zemlje", reko je Dolgov, dodajući da je to "normalna želja".

I Međunarodna atletska federacija (IAAF) je danas pozvala vlasti u Rusiji da preispitaju svoj stav prema homoseksualcima.
XS
SM
MD
LG