Dostupni linkovi

Stefanović: Vučić će, ipak, biti premijerPredsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović rekao je da će lider te partije Aleksandar Vučić "sigurno biti premijer" iako se to nije dogodilo tokom rekonstrukcije vlade.

Stefanović je u intervjuu za Nedeljnik kazao da je rekonstrukcija vlade, u kojoj će biti promenjeno devet ministara, nešto najbolje i najviše što je moglo da se uradi u ovom trenutku.

"Više puta sam iznosio taj svoj stav, koji nije zvanični stav stranke, smatrajući da bi Vučić trebalo da bude premijer. I to bi faktički bila bolja vlada. Ali, sam Vučić je saopštio da mu bez novih izbora ne pada na pamet da bude predsednik vlade, i to mi,
njegovi saradnici, prihvatamo. Ali, Vučić će sigurno biti premijer", objasnio je Stefanović.

Stefanović je rekao da Ivica Dačić nije ucenio SNS izlaskom predsednik URS i ministra privrede i finansija Mlađana Dinkića iz vlade, navodeći da tu stranku niko nikad neće moći da ucenjuje.

On je ponovio da je SNS imala drugačije viđenje rada Mlađana Dinkića i URS u Vladi Srbije od premijera Dačića, koji je, prema njegovim rečima, doneo odluku da URS izađe iz vlade.

Stefanović je kazao da predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Ivica Dačić ne prave savez protiv Aleksandra Vučića i da su razgovarali u zgradi Predsedništva Srbije o rekonstrukciji "kako bi se očuvala stabilnost na kojoj insistira Vučić".

"Na sastanak Nikolića i Dačića nešto kasnije je stigao i Vučić, tako sve što se dešava, radi se u dogovoru", rekao je Stefanović.
XS
SM
MD
LG