Dostupni linkovi

Ljajić: Sutra izjašnjavanje, nema više pregovora sa PrištinomMinistar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da su pregovori Beograda i Prištine oko telekomunikacija završeni i da bi sutra obe strane trebalo da se izjasne o predlogu za međunarodni pozivni broj za Kosovo.

"Pokušaćemo danas u konsultacijama i s Briselom i s Prištinom da nađemo neko rešenje, ali novih razgovora neće biti", kazao je Ljajić za televiziju "Pink".

On je objasnio da najavljeni sastanak premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija zavisi od uspeha tehničkog dijaloga oko telekomunikacija i energetike.

"Ako se postigne dogovor o telekomunikacijama i energetici, onda će biti sastanka dva premijera 27. avgusta, ako ne bude dogovora - neće biti ni sastanka. Zato bi bilo važno da dođemo do kompromisnog rešenja", rekao je Ljajić.

On je naveo da uvek ima problema s kosovskim pregovaračima, koji u Brisel dolaze s novim uslovima i koji na svakom novom sastanku menjaju prethodne dogovore.

"Oni koriste tu priliku u kojoj se mi nalazimo, to što je nama važno da otvorimo pregovore (sa EU) u januaru. I misle da će zatezanjem tog kanapa, nas primorati na popuštanje. Mi znamo dokle možemo da idemo, moramo da branimo ono što je naše", istakao je Ljajić.

Ranije je Ljajić rekao da su se dve strane načelno dogovorile oko međunarodnog pozivnog broja Kosova, kao i da Telekom Srbija dobije licencu za fiksnu telefoniju na celoj teritoriji Kosova.
XS
SM
MD
LG