Dostupni linkovi

U Srbiji juče gorelo 170 požara


Situacija sa požarima u Srbiji je stabilna, rekao je za srbijanske medije Dragan Dončevski iz Sektora za vanredne situacije. U BiH, s druge strane, stanje je alarmantno.

"Požari koji su izbili tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Srbije gašeni su i tokom dana i tokom noći, tako da mogu reći da trenutno na teritoriji Srbije nema požara koje ne kontrolišu vatrogasci i spasioci. Neki su već loklaizovani, neki su blizu lokalizacije. Sve u svemu nema požara koji su van kontrole", kazao je Dončevski.

"Isto tako mogu da kažem da je tokom jučerašnjeg dana bilo 170 požara, što je veliki broj, koje je gasilo 660 vatrogasaca i spasilaca sa 250 vozila", dodao je Dončevski.

Sa požarima se bore i u susednoj Bosni i Hercegovini. Vatra se sinoć ponovo razbuktala na Jablanici, a vatrogasci kažu da su nemoćni jer se požar toliko proširio da ga trenutno nije moguće suzbiti.

Trenutno se gasi vatra koja se šiti prema magistralnom putu M17, od Jablanice prema Mostaru, kao i kod železničke pruge Jablanica- Sarajevo, koja je ugrožena kao i magistralni put prema moru.

Međutim, svi napori su bezuspešni, kaže jedan od vatrogasaca i dodaje da ništa neće postići bez pomoći iz vazduha.

Prema poslednjim informacijama, vatrogascima u BiH bi tokom prepodneva trebalo da stignu dva kanadera iz Hrvatske.
XS
SM
MD
LG