Dostupni linkovi

Referendum o statusu opštine Tuzi sve dalje


Konsultativni referendum o statusu opštine Tuzi se tehnički ne može održati do kraja septembra, a elaborat o ekonomskoj opravdanosti formiranja nove opštine naručen je da bi se referendum odlagao do lokalnih izbora u Podgorici, ocijenili su odbornici opozicije u Skupštini GO Tuzi.

Sjednica na kojoj je trebalo da se raspravlja o konačnoj verziji studije o formiranju nove opštine, odgođena je zbog nedostatka kvoruma.

Na sjednicu parlamenta u utorak nijesu došli odbornici DPS-a, tri predstavnika Demokratske unije Albanaca, Bošnjačke stranke, Liste za Tuzi, SDP-a i SNP.

Predsjednik Skupštine Fadilj Kajošaj iz Demokratske unije albanaca istakao je da će nakon sastanka sa šefovima klubova odbornika u ponedjeljak odlučiti kada će sjednica biti nastavljena, pišu podgorički mediji.

Prije toga će se ponovo okupiti Komisija za izradu elaborata koja će dati konačan stav elaboratu koji je dostavila podgorička firma „Investment and consalting“, a prema kojoj bi buduća opština poslovala sa gubitkom od 449 hiljada EUR.

Vaselj Siništaj iz Građanske inicijative ocijenio je da u vlasti ne postoji volja za raspisivanjem referenduma, već da se ide prema redovnim lokalnim izborima.

Predstavnici vlasti su to, kako je kazao, dokazali nedolaskom na sjednicu parlamenta.
XS
SM
MD
LG