Dostupni linkovi

Radnici prete celodnevnom blokadom puta kod JarinjaNekoliko stotina radnika društvenih preduzeća iz opštine Leposavić blokiralo je na dva sata magistralni put Raška - Kosovska Mitrovica, u blizini Jarinja na severu Kosova. Oni protestuju zbog neisplaćivanja takozvanih kosovskih dodataka i drugih socijalnih problema.

Predsednik sindikata preduzeća "Lola FOT Lešak" Milomir Perović izjavio je da će, u slučaju da se njihovi zahtevi ne ispune, radnici iz opštine Leposavić otpočeti celodnevne blokade te saobraćajnice.

Radnici protestuju zbog neisplaćivanja sedam privremenih naknada u 2013. godini, zahtevaju da se kosovski dodatak uskladi sa minimalnom cenom rada, da se na spisak primalaca tog dodatka vrate oni kojima je on ukinut nakon što su otišli sa Kosova , kao i da se umesto radnika koji su otišli u penziju u spisak korišćenja privremene naknade uvrste novi radnici.

Radnici smatraju da su za, kako navode,"diskriminaciju i ponižavanje radnika u društvenim preduzećima" sa Kosova odgovorni Vlada Srbije i Kancelarija za Kosovo.
XS
SM
MD
LG