Dostupni linkovi

U poplavama u Pakistanu najmanje 45 mrtvih


Najmanje 45 lica poginulo je ovog vikenda u Pakistanu usljed poplava izazvanih monsunskim kišama, zbog kojih je paralizovana četvrtina grada Karačija, saopštile su pakistanske vlasti.

Vlasti su upozorile na olujne kiše i u neradnim danima.

U Karačiju, luci sa 18 miliona stanovnika koja se nalazi u Arapskom moru, poplavljene su najveće gradske arterije, veliki broj automobila i kuća, saopštila je pakistanska službe za upravljanje u katastrofama.

Najmanje 20 lica izgubilo je život tokom vikenda u plemenskim poluautonomnim oblastima i susjednoj provinciji Kiber Paktunkva, na sjeverozapadu zemlje, navele su lokalne vlasti.

U Karačiju je poginulo 19 lica, a šest u provinciji Balučistan, podaci su koje je prikupila novinska agencija Frans pres.

Prema navodima ljekara Semija Jamalija iz bolnice DŽinah u Karačiju, većina poginulih u glavnom gradu stradala je od strujnog udara.

Prošle jeseni u Pakistanu je u poplavama poginulo više od 470 ljudi.

U ovim poplava pogođeno je blizu pet miliona ljudi, što je ipak manje nego tokom sezone monsuna 2010. godine, kada je gotovo 1.800 ljudi izgubilo život, a bio je pogođen oko 21 milion stanovnika.
XS
SM
MD
LG