Dostupni linkovi

Američka diplomatska predstavništva zatvorena do 10. avgusta



Sjedinjene Američke Države odlučile su da produže trajanje mjere zatvaranja svojih ambasada i konzulata u pojedinim zemljama do 10. avgusta, saopšteno je iz Stejt dipartmenta.

U saopštenju se navodi da je odluka donesena "iz predostrožnosti", a ne "zbog novih prijetnji". Do zatvaranja ambasada i konzulata došlo je nakon informacija da bi mogao da uslijedi teroristički napad Al kaide.

Američka diplomatska predstavništva zatvorena su u Abu Dabiju, Dubiaju (UAE), Amanu (Jordan), Kairu (Egipat), Rijadu, DŽedi i Dahranu (Saudijska Arabija), Dohi (Katar), Manami (Bahrein), Muskati (Oman), Sani (Jemen), Tripoliju (Libija), Antanarivu (Madagaskar), Budžumburi (Burundi), Džibutiju, Kartumu (Sudan), Kigali (Ruanda), Port Luisu (Mauricijus) i Kuvajtu.

Diplomatska predstavništva SAD u Daki, Alžiru, Kabulu, Heratu, Bagdadu i Basri biće otvorena danas.

Pojačano je prisustvo policije oko američke Ambasade u Kairu, a dodatno obezbjeđenje je uočeno i u Jemenu, Jordanu, Bahreinu i Iraku, navodi AP.

Stejt department je u petak izdao upozorenje za građane SAD koji nameravaju da putuju, ukazavši da postoje obavještajne informacije da Al Kaida i njoj bliske grupe planiraju da izvedu veliki teroristički napad na Bliskom Istoku i sjeveru Afrike.
XS
SM
MD
LG