Dostupni linkovi

Hrvatska: Policijskom načelniku i njegovom zamjeniku određen pritvor


Načelniku vukovarsko-srijemske Policijske uprave Blažu Topaloviću, njegovom zamjeniku Mati Kirchbaueru i još jednom osumnjičeniku, uhićenima jučer, određen je jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku odredio je, nakon troipolsatnog ispitivanja, pritvor trojici od 16 policijskih službenika i civila uhićenih jučer u Vukovarko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Zamjenik ravnatelja USKOK-a Darko Dodig novinarima je izjavio da je kaznenu prijavu protiv 16 osoba, među kojima je devet policijskih službenika, od kojih su dvojica iz Policijske uprave osječko-baranjske, te sedam civila, podnio MUP i USKOK. Svi su osumnjičenici ispitani u USKOKU, koji je predložio određivanje pritvora za trojicu, a nakon ispitivanja istražni sudac je i odredio jednomjesečni pritvor, rekao je Dodig. O kojim je osobama riječ, Dodig nije rekao, no novinari su vidjeli privođenje trojice i prepoznali Topalovića i Kirchbauera.

Policija je u suradnji s USKOK-om provela višemjesečno ispitivanje na području dviju županija i jučer uhitila 16 osoba, koje se sumnjiči za kaznena djela korupcije, zloporabu položaja i ovlasti te davanja i primanja mita, izjavio je jučer u Vinkovcima glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.
XS
SM
MD
LG