Dostupni linkovi

Dinkić: Vraćam se u parlamentLider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić najavio je danas da će se vratiti u Skupštinu Srbije u kojoj je bio šef poslaničke grupe te stranke pre izbora na
funkciju ministra finansija i privrede prošle godine.

On je za B92 rekao da je odluka lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da nastavi rad u vladi sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) a bez URS-a očekivana.

"Odluka Vučića je očekivana jer bez SPS-a nema većinu u Skupštini koja je važna za primenu briselskog sporazuma", rekao je Dinkić.

Povodom odluke da vlada nastavi da radi bez URS-a, Dinkić je citirao reči pesme Milana Mladenovića "kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo".

On je naveo da bi u budućnosti mogao da sarađuje sa Vučićem, kao i sa SPS-om, ali ne i sa liderom socijalista Ivicom Dačićem.

Govoreći o godinu dana na mestu ministra u vladi Ivice Dačića, Dinkić je kazao da je u prvih devet meseci koalicija dobro funkcionalisala, da je on kao ministar finansija i privrede "radio kao konj", ali da žali što ranije nije preduzeo mere da ojača finansijsku disciplinu.

On je najavio da će uskoro ići na, kako je rekao, neplanirani odmor i da se posle vraća u parlament kao poslanik.

Dinkić je danas bio na ranije zakazanoj sednici Vlade Srbije.

Premijer i lider SPS Ivica Dačić predložio je juče da Vlada Srbije nastavi rad bez URS-a, što je danas prihvatilo i Predsedništvo SNS-a.
XS
SM
MD
LG