Dostupni linkovi

Bevanda: BiH će ispuniti uslove MMF-a


Vjekoslav Bevanda

Predsedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda obavestio je danas ambasadora SAD u BiH Patrika Muna da će BiH ispuniti uslove MMF-a i da će do kraja godine imati usvojen budžet za 2014. godinu, kao i globalni fiskalni okvir.

Bevanda je obavestio Muna o sprovođenju ciljeva iz "Mape puta" i radu koordinacionog mehanizma o kojem će, početkom septembra na sastanku u Briselu, upoznati sve učesnike, evropske zvaničnike i političke lidere iz BiH, saopšteno je iz Saveta ministara.

On je tokom oproštajne posete ambasadora SAD izrazio zahvalnost za značajnu ulogu koju ta zemlja ima u izgradnji društva u BiH, za dugogodišnje prijateljske odnose SAD prema BiH, te za podršku koju SAD daju na putu ka integrisanju BiH u NATO i EU.

Mun je rekao da će BiH i dalje imati podršku SAD i naglasio da njegova zemlja izuzetno ceni i daje punu podršku posvećenosti Bevande i Savetu ministara BiH u prevazilaženju izazova s kojima se suočavaju.

On je istakao da je za dalji razvoj BiH u narednom periodu neophodno postići dogovor u vezi sa vojnom imovinom, te da BiH neće postati kandidat za NATO dok to pitanje ne bude rešeno, dodaje se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG