Dostupni linkovi

Vučić: Neće biti izbora



Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je danas da će vlada nastaviti da radi u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i da neće biti vanrednih izbora.

"SNS se kao najodgovornija politička stranka danas našla pred teškom dilemom. Većina u Predsedništvu zalagala se za izbore, a ja sam predložio da sačuvamo stabilnost zemlje i omogućimo što bolji rad bez izbora. Na moje insistiranje prihvaćen je moj predlog", rekao je Vučić novinarima posle sednice Predsedništva SNS.

On je naveo da je za naprednjake bio prihvatljiv predlog lidera Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađana Dinkića, ali da za premijera Ivicu Dačića nije, kao i da on ne želi da učestvuje u "takvoj pijaci".

Vučić je ponovio da ga ne interesuje premijersko mesto i da nije tražio od lidera SPS Ivice Dačića da se odrekne mesta ministra unutrašnjih posova.

On je rekao da će imena novih ministara biti poznata posle 20. avgusta i da će se lično založiti da bar jedan od njih bude stranac, koji bi trebalo da obavlja funkciju ministra finansija ili privrede.

Premijer i lider socijalista Ivica Dačić rekao je juče nakon sastanka lidera kolaicije da će Vlada nastaviti rad bez Ujedinjenih regiona Srbije i njegovog lidera Mlađana Dinkića, poručivši da ukoliko SNS ne prihvati taj predlog, predstoje izbori ili SPS izlazi iz Vlade.
XS
SM
MD
LG