Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Snoudenov otac predlaže sinu da ostane u Rusiji


Otac Edvadrda Snoudena, američkog begunca, posavetovao je u sredu svog sina u intervju za televiziju Rasija 24, da ostane u Rusiji, u kojoj je tražio privremeni azil i gde se nalazi još blokiran na moskovskom aerodromu.

Stariji Snouden ocenio je da Rusija ima mogućnost da zaštiti Snoudena, bivšeg konsultanta američkih obaveštajnih službi koji je obelodanio da vlada SAD vodi program nadzora komunikacija u zemlji i inostranstvu.

"Da sam na njegovom mestu uvažio bih ponude Venecuele, Ekvadora i Bolivije ali videli smo šta se nedavno desilo sa avionom bolivijskog predsednika Evo Moralesa", rekao je otac begunca.

Moralesov avion bio je primoran da sleti u Beč na putu nazad u Boliviju iz Moskve jer nekoliko evropskih zemalja nije dozvolilo da preleti preko njihovog vazdušnog prostora sumnjajući da se Snouden nalazi u letilici.

Edvard Snouden blokiran je u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma od 23. juna i tražio je privremeni azil u Rusiji. Vašington traži da bude izručen SAD-u gde je osuđen za špijunažu.
XS
SM
MD
LG