Dostupni linkovi

EULEX raspoređuje više policijskih savetnika u Mitrovicu


EULEX je odlučio da prerasporedi više policijske savetnike iz Prištine u Mitrovicu, pa će njihov ukupan broj biti 23. Dodatni savetnici pružaće podršku regionalnom komandiru Kosovske policije na severu i pojačaće podršku Kosovskoj policiji, stoji u saopštenju EULEX-a.

Pregrupisavanje će pomoći da se obezbedi da EULEX pruži stalni i ‘udruženi’ pristup kada je u pitanju nadgledanje, savetovanje i praċenje, na svim nivoima unutar komandne strukture KP, što bi trebalo da Regionalnom komandnom timu što bolji početak rada na severu Kosova.

Regionalni komandni tim osnovan je na osnovu aprilskog sporazuma između Beograda i Prištine, a EULEX ovim potezom želi da podrži implementaciju sporazuma sa posebnim akcentom na poboljšanje policijskih kapaciteta na severu Kosova, dodaje se u saopštenju.

"Svesni smo da postoji novi policijski tim na severu, i kao što smo uradili i sa drugim regionalnim komandirima, nudimo našu ekspertizu i podršku, da bi on mogao da dostigne najviše moguće standarda u radu policije", kaže šef misije EULEX Bernd Borchardt
XS
SM
MD
LG