Dostupni linkovi

CG: Lukšić demantirao da stoji iza afere "Snimak"


Potpredsjednik Vlade Crne Gore i šef diplomacije Igor Lukšić odbacio navode da stoji iza afere “Snimak”, kako bi se obračunao sa neistomišljenicima u Demokratskoj partiji socijalista ( DPS) .

Lukšić je, komentarajući navode poslanika Demokratskog fronta Vladisava Bojovića da stoji iza izlaska u javnost afere “Snimak”, kazao da je u pitanju glupost.

Afera "Snimak" vezana je za objavljivanje audio snimaka sa sjednica organa DPS-a na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora. Tim povodom formiran je i skupštinski Anketni odbor, koji je saslušao više državnih i funkcionere DPS-a, a svi oni su negirali navode da je bilo prilikom zapošljavanja bilo favorizavanja članova te partije.

Govoreći o odluci Ustavnog suda da proglasi neustavnim njegov sporazuma sa opozicijom o statusu jezika u obrazovnom sistemu, istaknuo da ta odluka neće utjecati na naziv nastavnog predmeta, odnosno da će i dalje biti crnogorsko-srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost.
XS
SM
MD
LG