Dostupni linkovi

Treći sastanak o procesu pristupanja BiH EU 1. oktobra u Briselu


Glavne teme trećeg sastanka o procesu pristupanja BiH EU, koji bi trebalo da bude održan 1. oktobra u Briselu, biće utvrđivanje vremenske linije sprovođenja odluke "Sejdić-Finci" i uspostavljanje efikasnog i efektivnog mehanizma koordinacije, rekao je Srni portparol Delegacije EU u BiH Andy McGuffie.

McGuffie je dodao da će na sastanku biti reči i o problemima u vezi sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju nakon prijema Hrvatske u EU i o budućoj podršci BiH kroz predpristupne instrumente.

Evropski komesar za proširenje Štefan Fule uputio je nedavno liderima sedam političkih partija pismo u kojem ih je pozvao na treći sastanak o procesu pristupanja Uniji.

U Brisel bi trebalo da putuju i predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komišić, predsedavajući Saveta ministara Vjekoslav Bevanda, premijeri Republike Srpske i Federacije BiH Željka Cvijanović i Nermin Nikšić, kao i gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju i direktorika Direkcije za evropske integracije Nevenka Savić, kao i ambasador BiH pri EU Igor Davidović.
XS
SM
MD
LG