Dostupni linkovi

Požar na Tari se proširio, angažovana i Žandarmerija


Požar na planini Tari, na brdu Panjak iznad Mokre Gore, proširio se na više od 25 hektara rastinja i šume, a na gašenju vatre je dodatno angažovano i 60 pripadnika Žandarmerije, potvrdio je zamjenik načelnika Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Đorđe Babić.

On je potvrdio da je na gašenju vatre angažovan i helikopter MUP-a, ali posao otežava jak vjetar koji duva u različitim pravcima, te nepristupačan teren.

Mediji u Srbiji javili su da je na gašenju vatre na području Tare anagažovano i 200 pripadnika Sektora za vanredne situacija, te 50 raznih vozila.

Babić je naveo da se koriste i građevinske mašine za probijanje šumskih puteva kako bi se spriječilo širenje vatre.

MUP je prethodno saopštio da u požaru na Mokroj Gori, koji je izbio u četvrtak, 25. jula, u mestu Panjak, nema ugroženog stanovništva i objekata, nakon čega se počelo sa prosijecanjem puteva u zoni požara kako bi se zaustavilo njegovo širenje.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pozvao je građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i da, ako primijete požar, odmah obavijeste najbližu vatrogasnu jedinicu.
XS
SM
MD
LG