Dostupni linkovi

Banjaluka: Policija RS ponovo u akciji na imanju Vulića


Zeljko Vulić prilikom prethodne policijske intervencije, juni 2013.
Zeljko Vulić prilikom prethodne policijske intervencije, juni 2013.
Željko Vulić jutros je svojim tijelom zaustavio građevinske radove ispred svog posjeta koji se nalazi u blizini gradilišta “Grand trade” u Banjoj Luci.

Posjed Vulića od ranih jutarnjih sati okružen je jakim snagama policije, a oko 8.30 sati došao je i interventni vod policije.

Na licu mjesta sve liči na opsadno stanje, a osim policije, stigla je i ekipa hitne pomoći. Novinarima, međutim, nije dozvoljeno da priđu dvorištu i uzmu izjave od Vulića.

Željko Vulić i njegov brat Branko Vulić pozvani su jučer na informativni razgovor u Centar javne bezbjednosti Banja Luka, na kojem im je rečeno da je Administrativn služba Grada Banja Luka zatražila da policija osigurava radove oko posjeda porodice Vulić, koji oni ne dozvoljavaju da se izvode zbog prava služnosti na put koji koriste 40 godina.

Vulići se mjesecima bore za pristupni put do njihove kuće koji želi da sruši “Grand trejd”, a mašine su jutros upućene s namjerom da im se osigura privremeni prilaz puta s druge strane ulice, što oni ne žele. Prolaz s druge strane nudi im grad i nadležni organi RS, ali Vulići ne žele da im se oduzme prvobitni prilaz porodičnoj kući.
XS
SM
MD
LG