Dostupni linkovi

Mađarska:Ljekari otišli po povrijeđene građane Srbije


Dva transportna vozila krenula iz Urgentnog centra u Mađarsku kako bi troje povrijeđenih državljana Srbije, koji su smješteni u Tatabanji, bili prebačeni u Srbiju.

"Idu tri ljekara i dva tehničara, i troje državljana Srbije biće prevezeno u Urgentni centar", rekao je Tanjugu direktor ove ustanove Zlatibor Lončar.

Autobus iz Srbije sa švajcarskim tablicama sletio je s puta u Mađarskoj kod Tatabanje. Povređeno je 14 ljudi, od kojih pet teže. U bolnici u Tatabanji su ostale tri osobe, koje nisu životno ugrožene. U autobusu, koji je sletio s puta na putu od Budimpešte ka Đeru, bili su državljani Srbije i Švajcarske poreklom iz Srbije i oni su putovali za Bazel.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović istakla je nakon dogovora sa Zoranom Lončarom, direktorom Urgentnog centra, da će troje povređenih državljana Republike Srbije, koji će biti prebačeni iz bolnice u Tatabanji, odmah po dolasku u Urgentni centar KCS biti konzilijarno pregledani, a zatim će biti određeno u kojim će zdravstvenim ustanovama nastaviti lečenje.
XS
SM
MD
LG