Dostupni linkovi

Veljović: Šaranović uhapšen zbog ubistva Nikole Bojovića


Milorad Veljović, direktor policije Srbije
Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je za Blic da su u Crnoj Gori uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića i pripremali niz likvidacija u Srbiji i Crnoj Gori.

“Po zahtjevu tužioca za organizovani kriminal Republike Srbije, a na osnovu raspisane međunarodne potjernice i zamolnice upućene za pružanje međunarodne pravne pomoći Tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Crne Gore, u zajedničkoj akciji policija Crne Gore i Srbije, a na osnovu protokola o saradnji policija ove dvije države, 24. jula 2013. godine uhapšeni su Slobodan Šaranović iz Budve i Ratko Koljenšić iz Nikšića, zbog postojanja osnovane sumnje da su sa uhapšenim Milošem Delibašićem organizovali i izvršili krivično djelo teško ubistvo Nikole Bojovića 29. aprila 2013. godine u Beogradu, kao i zbog sumnje da su pripremali niz likvidacija u Srbiji i Crnoj Gori”, rekao je direktor Veljović.

Takođe, u zajedničkoj akciji policija u Beogradu su 16. jula 2013. godine uhapšeni Slaviša Novaković, Miloš Vojnović i Goran Bojanić, svi iz Beograda zbog postojanja osnovane sumnje da su učestvovali u izvršenju krivičnog djela ubistvo Miloša Vidakovića 2. jula u Budvi.

Zajedničke aktivnosti policija Srbije i Crne Gore, u saradnji sa Tužilaštvima za organizovani kriminal se nastavljaju.
XS
SM
MD
LG