Dostupni linkovi

Stefanović:Izbori ako nema dogovora o rekontrukciji Vlade Srbije


Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović
Predsjednik parlamenta i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je predstojeći vikend ključan za nastavak rada vlade Srbije.

Mi nismo raspoloženi za izbore jer bi to usporilo reforme i naše evropske integracije, ali kao stranka ne isključujemo tu mogućnost. Ako ne možemo da napravimo taj dogovor da Srbija ide brže, onda je bolje da se ide na izbore", naglasio je Stefanović za RTS.

On je, međutim, uvjeren da će dogovor biti postignut jer, kako kaže, u vladi sede odgovorni ljudi koji shvataju kakav je momenat. "Ako ne promijenimo ekonomsku situaciju i Srbija ne krene brže neće biti dobro ni za kog u našoj zemnlji", naveo je potpredsjednik SNS.

On je podvukao da je važna odgovornost svih članica koalicije, da se vidi šta su svi ministri uradili, šta su mogli bolje, gdje postoji njihova odgovornost i dodao da će SNS 26. jula na sjednici Glavnog odbora izaći sa konkretnim imenima ko će biti zamijenjen.

Na zamjerke koalicionih partnera koje se pojavljuju u medijima da SNS mijenja ministre sporta i kulture, a da od njih traže da naprave rekonstrukciju u težim resorima, Stefanović je odgovorio da njihovi koalicioni partneri ne znaju kako će se izjasniti GO stranke i ko će biti zamijenjen.

Medijske spekulacije da će URS biti zamenjen strankom Dušana Petrovića ili SPO, Stefanović je rekao da nije doneta nikakva odluka u tom smislu.

"Očekujem da će ovaj vikend biti ključani u smislu kako će izgledati nastavak rada vlade", rekao je Stefanović i dodao da je predsjednik SNS Aleksandar Vučić obećao da će odluka o promjeni ministara biti donijeta do 27. jula i da će tako i biti. Nakon te odluke, kako kaže, potrebno je još pet-šest dana da to sve parlament verifikuje.
XS
SM
MD
LG