Dostupni linkovi

Novi sukobi u Kairu, pet mrtvih


U protestima više stotina pristalica svrgnutog predsednika Mohameda Morsija u blizini Kairskog univerziteta noćas je ubijeno pet ljudi.

Tu vest objavila je partija Muslimanska braća preko Fejsbuk stranice svojih političkih saboraca Partije slobode i pravde (FJP).

"Lideri vojnog puča nastavljaju da terorišu mirne demonstrante u Egiptu", navodi se u saopštenju na engleskom jeziku, prenela je agencija Rojters.

Muslimanske braća optužuju egipatsku vojsku za organizovanje državnog udara koji je doveo do dubokih političkih podela u najmnogoljudnijoj i najuticajnijoj naciji u arapskom svetu.

Na Fejsbuku se navodi da su ministri odbrane i unutrašnjih poslova Egipta "vođe puča (3. jula) koji će biti odgovorni za bilo kakve buduće pokušaje uklanjanje protesta (pristaslica) Muslimanske braće u oblastima (Kaira)".

U protestima tokom noći poginuo je jedan muškarac i 15 je povređeno tokom protesta više stotina pristalica Morsija u blizini Kairskog univerziteta gde je d ošlo do sukoba i policija je morala da interveniše, javio je državni Al Ahram na sajtu.
XS
SM
MD
LG