Dostupni linkovi

Mišković uplatio jemstvo od 12 miliona eura


Miroslav Mišković prošlog decembra
Miroslav Mišković uplatio je jemstvo od 12 miliona eura i uskoro bi trebalo da bude pušten da se brani sa slobode, saznaje B92. Uplatu je izvršila "Delta".

To je najveće jemstvo u istoriji srpskog pravosuđa, a Miškovićeva kompanija je uplatu izvršila u dinarskoj protivvrijednosti, potvrđeno je za B92 u toj kompaniji.

Miškoviću, koji je u pritvoru od decembra 2012, oduzet je pasoš i određena mu je mjera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja PU za grad Beograd, PS Savski vijenac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

Vlasnik "Delta holdinga" biće pušten iz pritvora u kom je proveo oko sedam mjeseci najvjerovatnije do kraja dana.

Rekordno jemstvo odredilo je 19. jula Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu, nekoliko dana nakon što je odlukom suda Miškoviću pritvor produžen za još 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9. maja optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga", njegovog sina Marka Miškovića, Mila Đuraškovića i još osmoro okrivljenih koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara. Apelacioni sud je optužnicu potvrdio 5. jula.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično djelo zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba djela je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

Marko Mišković je u kućnom pritvoru, a svi ostali, osim Miroslava Miškovića i Mila Đuraškovića, brane se sa slobode.
XS
SM
MD
LG