Dostupni linkovi

Gradska vlast Novog Sada: Statut Vojvodine je neustavan


Kabinet gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića u subotu uveče je u saopštenju optužio predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i njegove saradnike da su odgovorni za donošenje "neustavnog" Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine.

"Grad Novi Sad poseduje službu za pružanje besplatne pravne pomoći. Ova služba će svakako zadovoljiti pravničku radoznalost i neznanje članova Pajtićevog kabineta, koji su na primeru Razvojne banke Vojvodine te izradom protivustavnog Statuta APV pokazali da su zaista 'giganti pravne misli'", navodi se u saopštenju.

Statut Vojvodine, kojeg je 2009. godine usvojila Skupština Vojvodine, a potom potvrdila i Skupština Srbije, nije do sada proglašen neustavnim.

Inicijativu za ocenu ustavnosti pokrajinskog statuta podnela su Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija, a javna rasprava o ustavnosti i zakonitosti tog akta održana je 21. maja pred Ustavnim sudom Srbije. Predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević rekao je na kraju rasprave da će odluka o ustavnosti i zakonitosti Statuta biti doneta najverovatnije u poslednjem kvartalu ove godine.

Ovo saopštenje iz Kabineta gradonačelnika izdato je povodom sporenja između Grada i Pokrajine oko preduzeća Dnevnik holding, prenose agencije.
XS
SM
MD
LG