Dostupni linkovi

SDP ponovio da ne podržava rebalans crnogorskog budžeta


Iz Socijaldemokratske partije ponovljeno je da neće podržati rebalans budžeta koji predviđa da crnogorski građani plaćaju struju koju je potrošila Centralno evropska aluminijumska kompanija u Kombinatu aluminijuma, kao i da Elektroprivreda mora platiti poreze i doprinose koje duguje državi.

„SDP ni po koju cijenu neće dozvoliti da fakture za struju strane kompanije, koja je godinama preko KAP-a izvlačila novac iz ove zemlje, padnu na leđa poreskih obveznika.Ta ideja predstavlja enormno rasipništvo novca građana Crne Gore, koje ni mnogo bogatije zemlje ne bi izdržale“, saopšteno je iz Medijskog pula SDP-a.

Kako navode iz te partije, istrajaće u stavu da Elektropriveda mora platiti svaki cent poreza i doprinosa koje duguje državi.

„Što se SDP-a tiče, to nije za pregovaranje sa bilo kojim političkim činiocem u Crnoj Gori, bez obzira na posljedice koje neizglasavanje rebalansa može da izazove. Svaki biznis je Crnoj Gori potreban samo ukoliko obezbjeđuje razvoj, ali ne i kada za posljedicu ima potpuno uništavanje javnih finansija“, zaključili su u SDP-u.

U fokusu neslaganja dva dugogodišnja koaliciona partnera DPS-a i SDP-a je situacija u Kombinatu aluminijuma i rebalansa budžeta, kojim je predviđen 61 milion eura za izmirenje obaveza na relaciji KAP– Elektroprivreda i 102 miliona za dodatno zaduživanje po osnovu garancija.

Stav manjinskih partija koje participiraju u Vladi Crne Gore se još čeka, dok su sve opozicione partije kategorično protiv rebalansa budžeta.
XS
SM
MD
LG