Dostupni linkovi

U Egiptu ubijena tri policajaca


U napadu ekstremista ubijena su noćas tri policajca i još trojica su ranjena u odvojenim napadima u egipatskoj pokrajini Severni Sinaj, javila je agencija MENA.

Tri naoružana napadača napala su policijsku stanicu u gradu Šeik Zuveid i ranili trojicu a zatim pobegli svojim vozilom, rekli su egipatski zvaničnici.

Jedan od ranjenih, policajac Mohamed Said Metvali (34) preminuo je u El Arish bolnici ubrzo posle napada, prenosi agencija AFP.

Drugi policajac je ubijen ispred svoje kuće u El Arishu glavnom gradu Severnog Sinaja, dok su, kasno sinoć, ekstremisti otvorili vatru na policijsku stanicu u El-Arishu i ubili regruta policije koji je stražario ispred zgrade.

Juče je su ekstremisti ispalili granatu iz ručnog bacača na kontrolni punkt u gradu Rafah na granici Egipta i Palestinskih teritorija i ranili šest policajaca i dva civila, naveli su bezbednosni izvori.

Usled intenziviniranja napada ekstremista juče je stigao novi kontigent egipatskih vojnika na Sinaj, dan pošto je Izrael dao Egiptu "zeleno svetlo" da rasporedi dva vojna bataljona u regionu za "borbu protiv terorizma".
XS
SM
MD
LG