Dostupni linkovi

Srbija: Uhapšeni pomagači žandarma


Policija je uhapsila je Gorana Dabića i Ivanu Radivojević iz Kragujevca, zbog sumnje da su pomogli tridesettrogodišnjem Aleksandru Krstiću, osumnjičenom za ubistvo dvojice mladića iz Jagodine. Određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Kako B92 nezvanično saznaje, nekoliko dana radnije Krstić je rekao Dabiću šta namerava da uradi i Dabić je bio sa njim u kolima kada je Krstić u žrtve. Krstić je polio žrtve benzinom, a Dabić ih je zapalio. Krstić je, posle izvršenog zločina, pozvao svoju nevenčanu suprugu Ivanu Radivojević, koja je na mesto zločina donela ćebe i benzin, kojim su pokrili, a zatim i zapalili žrtve.

Radivojevićeva je dovezla i ševrolet, kojim su svi zajedno, napustili lice mesta.

Krstić uhapšen je zbog sumnje da je ubio i zapalio Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića, a posle saslušanja u Višem sudu u Kraljevu, istražni sudija mu je odredio pritvor.

Policija je ranije saopštila da je Krstić dugovao novac Nedeljkoviću i da ga je pozvao da mu pokaže jedan automobil koji je, navodno, nameravao da mu da na ime duga.

Nedeljković je Srđana Tomića zamolio da pođe sa njim i da ga svojim automobilom odveze do Kragujevca.

Posle susreta u Kragujevcu, Krstić ih je uz pretnju oružjem primorao da se odvezu na područje sela Zakuta kod Kraljeva, gde ih je ubio pucnjima u glavu.

Krstić je posle zločina odvezao tela i automobil do mesta Ratković u opštini Rekovac i zapalio ih kako bi prikrio tragove.
XS
SM
MD
LG