Dostupni linkovi

Slučaj "Planinska": Suđenje odgođeno do rujna


Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo se nastaviti suđenje Ivi Sanaderu u slučaju Planinska, no, ono je odgođeno na zahtjev Sanaderove obrane i nastavlja se u rujnu.

Odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković u zamolbi za odgodom ročišta naveli su kako je stiglo obrazloženje nepravomoćne presude kojom je u aferama Hypo i Ina-MOL Ivo Sanader osuđen na 10 godina zatvora, a za pisanje žalbe u tom složenom predmetu imaju rok od svega 15 dana pa se ne mogu istovremeno pripremati za rasprave u slučaju Planinska.

Podsjetimo, u slučaju Planinska, u Sanaderov je suoptuženik Stjepan Fiolić priznao je da mu je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj ulici predao više od 17 milijuna kuna provizije.

Uz njih dvojicu, na optuženičkoj je klupi i Mladen Mlinarević, čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego što ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja, čiji je tadašnji čelnik Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro.

Na posljednjem ročištu svjedočio je bivši direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk, čija je javna ustanova prva neuspješno pregovarala o kupnju sporne Fiolićeve nekretnine.
XS
SM
MD
LG