Dostupni linkovi

Načelnik mitrovačkog okruga protiv izlaska Srba na lokalne izbore


Načelnik mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da on i većina Srba sa sjevera Kosova nisu promijenili stav i da neće izaći na lokalne izbore 3. novembra na Kosovu.

"Naša država je Srbija i u njoj jedino želimo da ostanemo i nastavimo da živimo, a izlaskom na kosovske izbore mi bi na indirektan način priznali nezavisnost Kosova", rekao je Nedeljković za agenciju Beta i dodao da su se Srbi sa sjevera više puta izjašnjavali da ne žele kosovske institucije.

Prema njegovim riječima, na sjeveru Kosova institucije države Srbije funkcionišu punim kapacitetom, a ponuda Prištine da Srbi na izborima glasaju sa srpskim dokumentima važila bi "samo sada i nikada više".

Predsjednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić ocijenio je da bez obzira na ponude sa raznih strana Srbi sa sjevera Kosova neće izaći na kosovske izbore.

"To bi prekinulo put i šansu da ostanemo u državi Srbiji što je naš osnovni cilj za koji smo se borili svih proteklih godina. Moj lični stav i uvjerenje je da će većina Srba bojkotovati te izbore", rekao je Ristić za Betu.

Lokalni izbori na Kosovu održaće se 3.novembra i na njima bi prema dogovoru postignutom u dijalogu Beograda i Prištine trebalo da učestvuju i Srbi sa sjevera Kosova koji se tome protive i koji su do sada funkcionisali u paralelnim institucijama.
XS
SM
MD
LG