Dostupni linkovi

Keljmendijev sin napustio zatvor kod Podgorice


Liridon Keljmendi (30), mlađi sin Nasera Keljmendija, napustio je juče spuški zatvor.

Keljmendi se 24. maja, desetak dana nakon što je kotorska policija za njim raspisala nacionalnu potjernicu predao crnogorskoj policiji na graničnom prelazu Kula na ulazu u Crnu Goru.

Potjernica za njim raspisana je nakon što je presuda kojom je osuđen na sedmomjesečnu zatvorsku kaznu postala pravosnažana.

Keljmendi je nakon hapšenja na Kuli sproveden u Zatvor za kratke kazne u Spužu, gdje je i boravio do juče.

Liridon je rješenjem o izdržavanju kazne dobio i nalog da u roku od 72 sata napusti teritoriju Crne Gore.

Tu informaciju negirao je njegov pravni zastupnik, advokat Boris Vukašinović.On je rekao Vijestima da mu je to nepoznato, ali i da za takvim zahtjevom nema osnova, jer Liridon ima imovinu u Crnoj Gori.

Braći Keljmendi Lirdonu i Elvisu suđeno je zato što su falsifikovanim crnogorskim državljanstvom pokušali da dođu do ličnih dokumenata.

Advokat Keljmendija Boris Vukašinović kazao je za Vijesti da je tužilaštvo vratilo 40.000 eura, koje je 2011. godine platio kao jemstvo kako bi izašao iz pritvora.

Taj novac je Keljmendi preko advokata tražio prvog dana kada je došao u Crnu Goru da odsluži preostalih mjesec i po robije, jer je u prvom navratu nakon hapšenja 2011. godine u pritvoru bio pet i po mjeseci.
XS
SM
MD
LG