Dostupni linkovi

Zapaljena škola u Rimu poznata po borbi protiv homofobije


Srednja škola Sokrat u Rimu, poznata po angažovanosti djaka u borbi protiv homofobije, jutros je gotovo uništena u podmetnutom požaru.

Gradonačelnik Rima Injacio Marino ocenio je da je podmetanje požara u ovoj školi koja je i ranije bila meta napada, "šamar gradu".

"Pogodio nas je ovaj kriminalni čin, ovo je veliki šamar u lice ne školi, već čitavom gradu", kazao je gradonačelnik.

Uprkos naporima vatrogasaca da spreče širenje vatre, požaru u srednjoj školi Sokrat, u četvrti Garbatela, uništio je više od polovine zgrade, prenose italijanski mediji.

Na mesto požara odmah je došao i potpredsednik pokrajine Lacio, Masimilijano Smeriljo koji je precizirao da je šteta velika jer je vatra u potpunosti uništila prvi sprat škole. On je dodao i da su vandali ulaz u školu gadjali jajima.

Škola, istaknuta po borbi protiv homofobije, već je dva puta bila meta napada u poslednjih pet meseci kada su njeni zidovi išarani homofobičnim natpisima.

"Napasti školu je kukavički čin koji pogadja čitavu zajednicu. Siguran sam da će se istragom brzo utvrditi ko su krivci", rekao je Smeriljo, dodavši da će vlasti Lacija odmah učiniti sve što je moguće da odmah počne hitna rekostrukcija škole.
XS
SM
MD
LG