Dostupni linkovi

Dačić: Rekonstrukcija Vlade zajednički interes koalicije


Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je rekonstrukcija Vlade u zajedničkom interesu vladajuće koalicije i da ono što će uslijediti niko ne treba doživljavati kao stranačku žrtvu.

Dačić je najavio da će koalicija naredne sedmice izaći sa imenima direktora u javnim upravama, a da bi do kraja mjeseca trebalo da bude završena rekonstrukcija Vlade.

"SPS i naši koalicioni partneri smatraju da, kada je riječ o rekonstrukciji, to ne predstavlja nikakvo žrtvovanje i presudu pojedinim ministrima, nego iznalaženje načina da Vlada funkcioniše na najbolji način", rekao je Dačić novinarima na Tari gdje je organizovana Škola prijateljstva, kojoj prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dačić je istakao da je Vlada u proteklom periodu postigla niz krupnih političkih rezultata, ali je naglasio da je Srbiji neophodan ekonomski oporavak za šta je preduslov rekonstrukcija.

Govoreći o potrebi da Srbi sa Kosova izađu na predstojeće izbore, Dačić je naglasio da Srbi treba da shvate da izlaskom na izbore doprinose legalizaciji sporazuma i svojih organa na sjeveru Kosova, a ne učvršćivanju kosovske nezavisnosti.

"Srbija čini sve da sporazum sačuva statusnu neutralnost Srba na Kosovu i da oni ni u kom slučaju ne budu žrtve", istakao je Dačić.

Na pitanje da li je već određen tim za pregovora sa EU, premijer Srbije je odgovorio da se intenzivno radi na formiranju ovog, ali i državnog tima koji će se baviti evropskim pitanjima.
XS
SM
MD
LG