Dostupni linkovi

Srbija:Bivši ministar Dragin ostaje u pritvoru


Saša Dragin, bivši ministar poljoprivrede Srbije
Apelacioni sud u Beogradu ponovo je ukinuo prvostepeno rješenje Specijalnog suda kojim je produžio pritvor za 30 dana bivšem ministru Saši Draginu.

On i još osmorica njegovih saradnika optuženi su za zloupotrebe u pančevačkoj "Azotari".

Dragin kao i ostali okrivljeni ostaju u pritvoru, a Specijalni sud po nalogu Apelacionog mora da donese novo rješenje u kom će da navede jasne razloge zašto je njihovo dalje zadržavanje u pritvoru neophodno.

Osim bivšeg ministra u pritvoru ostaju vlasnik konsultantske kuće "Ces Mekon" Zvonimir Nikezić, Radosav Vujačić, Mihajlo Grujić, Borislav Stojković, Dragan Tanasković, Dragan Mitić, Gordan Marković i Aleksa Obradović.

"Po ocjeni Apelacionog suda, prvostepeni sud i dalje ne daje jasne i individualizovane razloge u odnosu na svakog okrivljenog koji ukazuju na opasnost od bjekstva", navodi se u odluci.


Apealcioni sud, takođe, upozorava da je u odnosu na Dragina kome je pritvor određen i zbog uznemirenja javnosti i dalje nejasno da li uznemirenje javnosti, kao posledica načina izvršenja i težine posledice krivičnog dela koje se ovom okrivljenom stavlja na teret i za koje je okrivljen Saša Dragin opravdano sumnjiv da ga je počinio, i dalje postoji.

Dragin je u pritvoru od hapšenja 24. novembra 2012. godine, a sa njim je tada uhapšen i vlasnik konsultantske kuće "Ces Mekon" Zvonimir Nikezić i još petoro vlasnika privatnih preduzeća, a istraga je nakon toga proširena još četiri puta.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 22. maja optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i njegovih saradnika zbog sumnje da su nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili to preduzeće za više stotina miliona dinara, koja je potvrđena prošle sedmice.
XS
SM
MD
LG