Dostupni linkovi

Ruski MIP zabrinut za uhapšenog direktora KAP-a


Rusko Ministarstvo spoljnih poslova zrazilo je duboku zabrinutost situacijom oko hapšenja finansijskog direktora Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), ruskog državljanina Dmitrija Potrubača u Crnoj Gori, i zatražilo od vlasti Crne Gore da
postuje njegova prava.

"Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je 11. jula ambasadora Crne Gore u Moskvi Zorana Jocovića i izrazilo duboku zabrinutost ruske strane zbog situacije koja se razvija oko državljanina Rusije Potrubača, navodi se u saopštenju Ministarstva, objavljenom na sajtu kasno sinoć.

Navodi se da je Potrubač posle hapšenja zatražio da mu se pruži konzularna pomoć.

"Amabasadoru Crne Gore je izrečena ozbiljna zabrinutost zbog činjenice da saradnicima ruske Ambasade nije bilo dozvoljeno da dodju do ruskog državljanina, mada, po našim informacijama fizičko stanje Potrubača izaziva zabrinutost", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Ministarstvo od ambasadora "odlučno zatražilo da se bez odlaganja" obezbijedi dostup konzularnog radnika i lkekara.

Ruski konzul u Podgorici Andrej Morozov izjavio je kasno sinoć RIA Novosti da je ljekar ruske ambasade posjetio Potrubača, na njegovu molbu, ali nije iznio nikakve detalje o stanju zdravlja.
XS
SM
MD
LG