Dostupni linkovi

Srbija:Hapšenja zbog kukuruza iz robnih rezervi


Požarevačka policija uhapsila je direktora "Žitostiga" Gorana M. (1961) iz Nabrđa, zbog sumnje da je prodavao kukuruz iz robnih rezervi.

Policijsko zadržavanje i krivične prijave podnijete su i protiv Svetlane B. (47) i Gorana M.(44), oboje iz Požarevca i Dejana R.(40) iz Bratinca, zbog falsifikovanja službene isprave.

Direktor "Žitostiga" osumnjičen je da je od 2010. do 2013. godine 190.930 kilograma kukuruza iz robnih rezervi predatih "Žitostigu" na uskladištenje i čuvanje, prodao preduzeću "Union MZ" iz Požarevca, dok je 90.630 kilograma kukuruza predao poljoprivrednom proizvođaču iz Nabrđa, na ime duga za predatu pšenicu "Žitostigu" na čuvanje.

Ostale policija sumnjiči da su na podstrekivanje direktora potpisali i ovjerili neistinite podatke o stanju zaliha Republičkih robnih rezervi kukuruza, u silosima preduzeća "Žitostig" Požarevac.

Direkcija za Republičke robne rezerve oštećena je za 190.903 kilograma kukuruza, odnosno za oko 4,1 milion dinara.

Goran M, sa još trojicom osumnjičenih, bio je priveden i krajem aprila zbog sumnje da je 2011. i 2012. bez saglasnosti Republičkih robnih rezervi, suprotno zaključenom ugovoru o uskladištenju merkantilne žitarice otuđio 13,4 miliona kilograma pšenice vredne više od 380 miliona dinara.
XS
SM
MD
LG