Dostupni linkovi

KAP i uhapšeni direktor osumnjičeni krađu od skoro 10 miliona eura


Finansijski direktor Kombinata aluminijuma Podgorica KAP, Dmitrij Potrubač (44), uhapšen je sinoć, zbog osnovane sumnje da je u svojstvu odgovornog lica u Kombinatu aluminijuma Podgorica KAP počinio krivično djelo teška krađa na štetu Crnogorskog elektroprenosnog sistema CGES, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, sprovode kontrolu poslovanja KAP-a, a plan kontrole je definisan sa Vrhovnim državnim tužilaštvom.

"Na osnovu do sada preduzetih aktivnosti, sumnja se da su KAP u svojstvu pravnog lica i Dmitrij Potrubač u svojstvu odgovornog lica u KAP-u, počinili krivično djelo teška krađa, na štetu A.D. Crnogorski elektroprenosni sistem CGES. KAP i Potrubač su, kako se sumnja, krivično djelo počinili na način što su, u periodu od 22. februara do 25. maja 2013. godine, protivpravno prisvojili električnu energiju u količini od 190.515 MW/h, vrijednosti 9.640.079 eura, za koji iznos su nanijeli štetu CGES-u", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici kriminalističke policije CB Bijelo Polje su, nakon kvalifikacije krivičnog djela od strane Vrhovnog državnog tužilaštva, u zajedničkoj aktivnosti sa službenicima Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje juče uhapsili Potrubča.

On će, uz krivičnu prijavu, biti predat Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.
XS
SM
MD
LG