Dostupni linkovi

Ešton-Nikolić-Dačić: Sprovođenje sporazuma za bolji život građana


Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton i državni vrh Srbije ocenili su u utorak u Beogradu da je sprovođenje sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine neophodno za bolji život građana.

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton izrazila je zadovoljstvo što je u Beogradu razgovarala sa srpskim državnim vrhom posle, kako je navela, istorijske odluke Evropskog saveta o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom i poručila da treba nastaviti rad, prenose agencije.

"Glavnu stvar koju sad treba uraditi je sprovođenje sporazuma", rekla je Ešton i istakla da tehnički proces prevođenja političkih odluka u praktične nije lak.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je Srbija počela pripreme za pristupne pregovore i navela da je EU takođe počela pripreme radom na izradi okvira za te pregovore.

Tomislav Nikolić je poručio da Vlada Srbije ubrazano priprema tim koji će voditi pristupne pregovore.

Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je uverenje da će Srbija biti sledeća nova članica Evropske unije. Dačić je kratko novinarima rekao da je Srbija već tražila da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, ali ne samo o temama koje zadaje EU.
XS
SM
MD
LG