Dostupni linkovi

Nastavlja se suđenje za paljenje Bajrakli džamije u Beogradu


U Prvom osnovnom sudu u Beogradu bi trebalo da bude nastavljeno suđenje desetorici optužnih za paljenje Bajrakli džamije u noći između 17. i 18. marta 2004.

Pošto je tužilaštvo sredinom maja odustalo od krivičnog gonjenja devetorice optuženih, a u odnosu na ostalih 10 je preciziralo - očekuje se njihovo izjašenje po preciziranoj optužnici.

Za četvrtak su zakazane završne reči tužilaštva i odbrane, posle čega će sud odrediti datum izricanja prvostepene presude.

Optuženi se terete za krivično delo učestvovanje u grupi koja vrši nasilje, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Muftija Muhamed Jusufspahić, koji je i ranije saslušan kao svedok i predstavnik islamske verske zajednice, sugerisao je sudu na prošlom suđenju da oslobodi jednog od vođa navijača Partizana Miloša Radisavljevića Kimija, kao i njegovog oca Radeta optužbi, jer oni nisu učestvovali u paljenju.

Muftija je rekao da su Radisavljevići njihove komšije i da su pomagali da vatra bude ugašena, ali i da oni koji su bili u džamiji, budu spaseni.

Miloš Radisavljević je jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz".
XS
SM
MD
LG