Dostupni linkovi

Italijanski Parlament odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici


Dom poslanika Parlamenta Republike Italije u saradnji sa udruženjem građana BiH u Rimu "Bosna u srcu", obilježit će 11. jula Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Pored uglednih političkih i akademskih ličnosti Republike Italije te ambasadora BiH u Italiji Nerkeza Arifhodžića, skupu će se obratiti i potpredsjednica Zastupničkog doma italijanskog parlamenta Marina Sereni.

Manifestacija će biti otvorena stihovima Abdulaha Sidrana "Suze majki Srebrenice", koje će čitati Nela Lučić, a cijeli tok manifestacije pratit će projekcija slika umjetnika Safeta Zeca na temu “Srebrenica i patnje čovjeka".

Udruženje građana BiH u Rimu "Bosna u srcu" od 2006. godine u prostorijama italijanskih institucija obilježava Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

"Ove godine, teći put za redom, zahvaljujući velikodušnosti nekoliko senatora Republike Italije, dugogodišjih prijatelja udruženja 'Bosna u srcu' koji podržavaju ovu inicijativu, skup se održava u Parlamentu Italije", kazala je Feni predsjednica udruženja "Bosna u srcu" Fatima Neimarlija.
XS
SM
MD
LG