Dostupni linkovi

Srbija:Mjere protiv Makedonije zbog Cefte poslije 22.jula


Srbija će eventualne kontramjere prema Makedoniji, zbog uvođenja ograničenja na uvoz pšenice i brašna iz Srbije, razmotriti poslije sjednice Cefte, 22. jula, rečeno je danas Srni u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije.

U Ministarstvu su dodali da će se rješenje ovog pitanja pokušati pronaći na sjednici centralnog tijela Cefta, koja će biti održana 22. jula u Beogradu, a ukoliko se u tome ne uspije, Vlada Srbije razmotriće sistemske mjere države.

Televizija B92 javila je da Srbija danas navodno nije dozvolila uvoz paradajza iz Mekedonije, a iz Ministarstva poljoprivrede Srbije su, prema istom izvoru, rekli da je vjerovatno riječ o pojedinačnom slučaju.

Vlada Makedonije donijela je zvaničnu odluku da uvoz pšenice i brašna veže za kupovinu domaće pšenice i brašna, a srpski mlinari i pekari tražili su zatim pomoć nadležnih.

Mediji u Beogradu javili su da su ministar spoljne i unutrašnje trgovine Srbije Rasim Ljajić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević usaglasili redoslijed mjera koje će biti provedene.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG