Dostupni linkovi

Vučić:Volio bih da je MMF manje strog


Aleksandar Vučić
Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je Međunarodni monetarni fond (MMF) potreban Srbiji, ali da bi on voleo da je Fond bio za nijansu
manje strog.

On je na skupu "Srbija se okreće ekonomiji" u Beogradu objasnio da ta želje nije zato što Vlada Sbije nije spremna na teške poteze i teške stvari, nego zato što je "odjednom došlo sve na naplatu, od Kosova i korupcije do javnog duga koji više ne može da se održava".

"Sve nam je iz prethodnih 25 godina došlo na naplatu i, nažalost, neko mora da se suoči sa tim", istakao je potpredsjednik vlade Srbije.

Vučić je govorechi o zahtjevima MMF-a rekao da on i ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić imaju iste političke ciljeve i da će u okviru razgovara u rekonsktrukciji vlade videti šta može da se uradi, a šta ne.

Vučić rekao je da Srbija ne može da očekuje od EU milostinju, niti da će iz Unije dolaziti novac na poklon i najavio velike strukturne reforme u zemlji radi smanjenja nezaposlenosti ispod 20 odsto.

"U EU ima solidarnosti, ali nema milostinje... Moraćemo više da radimo, nego do sada“, rekao je Vučić na skupu "Srbija se okreće ekonomiji“, navodeći da ono što je EU obećala nije baš u potpunosti ispunila, dok je Srbije uradila sve što je obećala sto odsto, a Unija 50 odsto.

On je naveo da će uslijediti promjene zakona, a prvo reforme javnog sektora i javnih preduzeća, kao i zakon o radu i privredni ambijent.
XS
SM
MD
LG