Dostupni linkovi

Piloti aviona u Sana Francisku pokušali da odustanu od slijetanja


Piloti aviona koji se srušio i zapalio prilikom slijetanja na aerodrom u San Francisku, kada su poginule dvije osobe, u poslednjem trenutku pokušali su da podignu avion i odustanu od slijetanja, ali je već bilo kasno.

Snimak iz kokpita aviona "boinga 777" kompanije, koji se srušio u subotu, pokazuje da su piloti jednu i po sekundu prije udara u pistu javili kontroli leta da odustaju od slijetanja, i da će podići avion i napraviti polukružni manevar, nakon čega bi ponovo pokušali da slete.

Međutim, avion koji je letio iz Seula, nije uspio da uzleti, već je udario u zemlju, odbio se i onda još jednom udario, prilikom čega je skoro potpuno uništen.

Pilotu koji je upravljao letjelicom u trenutku slijetanja Li Kang Kuku, ovo je bio prvi let kojim je upravljao kao prvi pilot na "boingu 777", iako je već sa drugim avionima slijetao na aerodrom u San Francisku, javio je Rojters.

Prema prvim informacijama, kvar na motoru nije uzrok pada.

Rojters je javio i da je jedna od dvije kineske državljanke koje su poginule najvjerovatnije u opštem metežu pregažena vozilima vatrogasaca ili Hitne pomoći koja su jurila na mjesto nesreće.

Od više od 300 putnika i članova posade, u bolnici se i dalje nalazi njih 19, od kojih je šestoro u kritičnom stanju. Dvije osobe su paralizovane zbog povreda kičme.
XS
SM
MD
LG