Dostupni linkovi

Završena prva runda razgovora o rekonstrukciji Vlade Srbije


Lideri vladajuće koalicije u Beogradu razgovarali su u nedelju u vili “Bokeljka” o rekonstrukciji Vlade Srbije. Na sastanku nije bilo reči o kadrovskim rešenjima, već je dogovoren kalendar događaja, prema kojem će ove nedelje biti još reči o vladinim ciljevima, a tokom sedmice trebalo bi da bude imenovan i glavni pregovarač Srbije u procesu pridruženja EU.

Kako je posle sastanka izjavila ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović, iduće sedmice će se unutar stranaka razgovarati o ciljevima Vlade i personalnim rešenjima.

Treće sedmice će Vlada i Skupština obaviti sve neophodne poslove kako bi bio omogućen rad "rekonstruisane" vlade.

Sastanak premijera Ivice Dačića, potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i ministra finansija Mlađana Dinkića počeo je oko 16.30 u Vili "Bokeljka", na Dedinju. Sastanku su prisustvovali i potpredsednica URS-a i ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović, potpredsednik SPS-a i ministar prosvete Žarko Obradović i direktor kancelarije za KiM Aleksandar Vulin.

Kako je ranije najavljeno, rekonstrukcija vlade treba da bude završena do 27. jula, a prema najavama iz vodeće stranke koalicije - treba očekivati obimne i sveobuhvatne promene, ne samo personalne, već promenu politike i ciljeva kabineta premijera Ivice Dačića.
XS
SM
MD
LG