Dostupni linkovi

Počeo razgovor o rekonstrukciji Vlade Srbije


U vilu "Bokeljka" danas su oko 16 sati stigli lideri vladajuće koalicije koji će razgovarati o rekonstrukciji Vlade.

Reč je o prvom zvaničnom koalicionom sastanku posvećenom rekonstrukciji Vlade, za koju je najavljeno da će biti obimna i sveobuhvatna i da će podrazumevati promenu politike i ciljeva vlade, a ne samo personalna rešenja.

Premijer Srbije Ivica Dačić je ranije danas novinarima na Goliji izjavio da će prilikom razgovora o rekonstrukciji vlade biti reči o načinima za što brže pregovore o članstvu države u EU, kao i o smanjenju nezaposlenosti i privlačenju investicija u Srbiju.

Dačić je rekao da ti razgovori predstavljaju početak razgovora ne samo o personalnim rešenjima već i o definisanju budućih političkih ciljeva. "Svakako da jedan od najvažnijih ciljeva mora da bude što uspešniji i što brži pregovori o članstvu u EU", istakao je Dačić.

Među glavne političke ciljeve on je svrstao i "stabilizaciju situacije u čitavom regionu i nastavak dijaloga sa Prištinom". "Na unutrašnjem planu to je svakako ekonomska politika koja će se izboriti sa najvećim problemom sa kojim se Srbija danas suočava a to je pitanje nezaposlenosti", rekao je premijer.

Kako je dodao, pitanje rekonstrukcije ne treba pojednostavljeno shvatati jer "ova vlada je ostvarila veliki uspeh u prvoj godini svoga rada".

Prvi potpredsednik Vlade Vučić procenio je da će rekonstrukcija vlade biti "težak proces", ali da je nesumnjiva želja da se pokaže narodu da su principi odgovornosti, smenjivosti i poštovanja njegove volje važniji od partijske pripadnosti i poslušnosti.

On je precizirao da rekonstrukcija nije prinudna, već se preduzima u cilju ostvarivanja boljih rezultata. "To će biti rekonstrukcija politike, stvaranja delimično nove politike, a biće, naravno, i personalna, što je, za nijansu, manje važno", rekao je Vučić.

On je najavio da će rekonstrukcija biti gotova do 27. jula.
XS
SM
MD
LG