Dostupni linkovi

Razgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije


Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da razgovori vladajuće većine o rekonstrukciji vlade koji danas počinju treba da rezultiraju kvalitativnim promenama u radu izvršne vlasti i da promene neće biti kozmetičke.

"Razgovori u koje ulazimo nisu nametnuti, nisu kozmetika, za cilj imaju bolje rezultate, koje će građani osetiti i zato će biti anaiziran svaki deo državne uprave", rekao je Dačić za "Blic".

On je precizirao da se neće razgovarati samo o personalnim rešenjima, već je među zadacima i buduća politika vlade, način kako da se privuku investicije i pregovori sa EU.

"Razgovori će biti o daljim ciljevima, putu i kadrovima vlade. Namera je da iz serije sastanka izađemno sa kvalitativnim promenam u svim segmentima", rekao je premijer.

On je dodao da je iza vlade skoro godinu dana i da je vreme da se napravi analiza do sada učinjernog i vidi šta treba i može bolje. Dačicć je rekao i da se, iako se najviše govori o personalnim rešenjima i ministrima koji će biti rekonstruisani, odgovor ko više neće biti deo tima u Nemanjinoj 11 neće dobiti na sutrašnjem prvom sastanku lidera.

"Nameravam da se analizira i rad državnih sekretara i pomoćnika ministara. Oni su operativci u ministarstvima što naravno ne abolira odgovornosti same ministre za rad resora. Ali svako treba da snosi deo odgovornosti za ukupan učinak", poručuje premijer.

Kako je ranije najavio potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekonstrukcija će biti završena do 27. jula.
XS
SM
MD
LG